Georges Farah
ReisleiderIk ben een professionele toeristengids met een licentie van het Ministerie van Toerisme.
Lees meer >
Dankzij de ligging aan de oostkust van de Middellandse Zee heerst in Libanon een aangenaam mediterraan klimaat. De zomers in het land zijn droog en warm, met temperaturen die regelmatig richting de 30 graden gaan. De wintermaanden kunnen enigszins nat zijn. In de berggebieden van het binnenland valt in de winter zelfs sneeuw! De beste reistijd om Libanon te bezoeken is het voor- of najaar, wanneer de temperaturen aangenaam zijn, maar het niet te warm is. Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Libanon. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.
Libanon | J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Beirut | ° C | 15 | 16 | 18 | 21 | 25 | 27 | 30 | 30 | 29 | 26 | 21 | 16 |
mm | 15 | 13 | 11 | 7 | 4 | 1 | 0 | 0 | 1 | 6 | 9 | 13 | |
De entreegelden voor excursies, de hotels, eten en drinken, de luxe tourincar met chauffeur en de reisgids, voor de groeps excursie rondreis door Libanon is allemaal bij de reissom inbegrepen. Het benodigde bedrag wordt door de reisleider geïnd aan het begin van de reis. Onze gids betaalt onderweg de entreegelden bij de diverse bezienswaardigheden, hotels en restaurantjes.
Je hoeft er niks voor te doen, maar je krijgt het wel: ultieme gastvriendelijkheid van de Libanese bevolking. De locals die in Beiroet wonen, zijn super vriendelijk en zullen je zomaar kunnen uitnodigen bij hen thuis voor een zondagse lunch, of een koffie. Omdat we dit in Nederland nu niet bepaald gewend zijn, klinkt dit misschien wat raar, maar sla zo’n uitnodiging niet af! Het is de perfecte kans om een kijkje te nemen in de cultuur en in het leven van de lokale bevolking.
Tijdens de reis door Libanon ontbijten en dineren we meestal in buffetvorm in de hotels. Voor de lunch wordt vaak een geschikt restaurant uitgezocht. De controle op voedsel en hygiëne in restaurants is streng.
De Libanese keuken is een van meest verfijnde keukens van het Midden-Oosten met invloeden van de Perzen, Koerden en Armeniërs. Ingrediënten die veel gebruikt worden zijn kikkererwten, munt, lamsgehakt, peterselie, citroen, sesamolie, olijven en walnoten. Een heerlijke salade is taboulé waarin onder andere bulgur, tomaat, peterselie en bosui verwerkt is. Hoummous is een puree gemaakt van kikkererwten vermengd met tahin, een saus van sesamzaadjes. Hoummous wordt meestal met brood gegeten of als saus bij falafel. Falafel wordt ook gemaakt van kikkererwten, die gestampt worden en als balletjes gefrituurd worden. Andere gerechten die veel gegeten worden in Libanon zijn onder andere baba ghanoush, geroosterde aubergine met citroen, tahin en knoflook, Fattoush, Libanese gemengde salade met croutons van Arabisch brood, en Sambousek, Raqakat en Fatayer, broodjes of pasteitjes gevuld met kaas, spinazie of vlees.
In Libanon is alcohol overal verkrijgbaar. Men drinkt onder andere bier, wijn of arak. Arak wordt gedistilleerd van druivenranken en drie weken lang in vaten vergist, het bevat een alcoholpercetage van 50%. Wijnbouw komt voornamelijk voor in de Bekavallei. Een bekend biermerk in Libanon is Almaza. Jellab is een verfrissende limonade die gemaakt wordt van rozijnen en pijnboompitten.
Georges Farah
ReisleiderIk ben een professionele toeristengids met een licentie van het Ministerie van Toerisme.
Lees meer >
Afif Fakhredinne
ChauffeurIk werk al aardig wat jaren als touringcar chauffeur in de toeristische branche.
Lees meer >
Mirelle Vooijs
ReisorganisatorIk hoop in de toekomst mijn reizen te kunnen uitbreiden naar Beiroet en zahle.
Lees meer >